AIC International Colour Association on valinnut kevätpäivän tasauksen (21. maaliskuuta) kansainväliseksi väripäiväksi. Päivän tarkoitus on juhlistaa väriä ja kiinnittää siihen huomiota ihmiskuntaa yhdistävänä ilmiönä sekä nostaa esiin väriin liittyviä tapahtumia ja saavutuksia. 

Suomen väriyhdistys on vuodesta 2005 alkaen jakanut kansainvälisenä väripäivänä Iiris-palkinnon tunnustuksena teoksesta tai tapahtumasta, jossa värien taitava käyttö on huomattavalla tavalla lisännyt ympäristön viihtyisyyttä, tuonut myönteisiä elämyksiä, parantanut elämän laatua tai lisännyt turvallisuutta tai jossa värien tutkimus on merkittävällä tavalla syventänyt väritietoutta.

Kevätpäivän tasaus valikoitui kansainväliseksi väripäiväksi sen symboliikan vuoksi: se on maailmaa astronomisesti yhdistävä ajankohta, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkät kaikkialla maapallollamme. Meille suomalaisille ja kaikille muille pohjoisella pallon puoliskolla asuville se merkitsee myös päivien pitenemistä, valon voittoa pimeydestä. Siksi mielissämme juuri nyt on vain kaksi väriä, sininen ja keltainen. Suomen väriyhdistys viettää kansainvälistä väripäivää sijoittamalla palkitsemiseen varatut rahat Punaisen ristin katastrofirahastoon Ukrainan sodan uhreille.

Auta sinäkin kääntämään pimeys valoksi:

Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €)

MobilePayllä numeroon 10900

Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)

Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

https://www.punainenristi.fi/punainen-risti-auttaa-ukrainassa/

facebooktwitterpinterestlinkedin