Suomen Väriyhdistyksen Iiris 2024 on tänään myönnetty muotoilutoimisto Rune & Berg Designille heidän ansioistaan tilojen kokemuslähtöisessä värisuunnittelussa. Rune & Berg Design on perustettu vuonna 2011. Tällä hetkellä toimistossa työskentelee yli kaksikymmentä eri alojen asiantuntijaa. Suunnittelutyön lähtökohtana on luoda holistisia, moniaistillisia ja merkityksellisiä kokemuksia rakennetussa ympäristössä. Kokemuslähtöinen värisuunnittelu näkyy siinä, miten kullakin kohteella on oma tyypillinen värimaailmansa, paikan tuntunsa ja kohteeseen sopiva tunnelmansa. Lentokentän odotusaula, eri yritysten toimitilat, hotellit ja kirjastot ovat hyvin erilaisia suunnittelukohteita erilaisille käyttäjille.

Värien avulla on tuettu niin rauhallista ja virikkeellistä työympäristöä kuin orientaatiota kohteissa ja palvelumuotoilua laajemmin. Tarvittaessa on huomioitu ikäihmisten tarve riittäviin kontrasteihin sekä autismin kirjon käyttäjien aistiesteetön ympäristö ja rauhallinen värimaailma. Laajasta tuotannosta haluamme mainita erityisesti Helsingin Kalastaman uuden kirjaston. Vaikka värin käyttö on paikoin rohkeaa ja yllättävää, se on helposti lähestyttävää. Värin, muotojen, kalustuksen, valaistuksen ja eri kokoisten tilojen avulla on luotu paikkoja leikkiin, lukemiseen ja rauhoittumiseen. Rune & Berg Design on osoittanut määrätietoisella näkemyksellään, miten eri tavoin värin avulla voidaan lisätä rakennetun ympäristömme laatua, viihtyisyyttä, turvallisuutta ja iloa. 

Rune & Berg Design Oy:ssä työskentelevät Sini Ala-Nikula, Jenni Herkama, Sara Tuohikumpu, Sini-Tiina Sundberg, Heidi Linkka, Raija Mattila, Aino Keto, Jenny Soldan, Joonas Huhta, Kaisa Sinisalo, Liisa Raekorpi, Maiju Hatakka, Maarit Nurmi, Noora Malmström, Oona Auramo, Riina Ruska, Riikka Kuukka, Sari Grundström, Elina Järvinen, Johanna Happonen ja Vilma Jäppinen.

Aikaisemmat Iiris-palkitut: http://www.svy.fi/iiris-palkinnon-saajat/

SVY:n puheenjohtaja Saara Pyykkö (keskellä), varapuheenjohtaja Maria Olkkonen (ensimm. vas.), Rune & Bergin johtava suunnittelija Sara Tuohikumpu (keskellä) ja toimiston muuta väkeä.

facebooktwitterpinterestlinkedin