Tieteiden yössä on ohjelmaa A:sta Ö:hön! Suomen väriyhdistyksen tapahtuman aiheena on värit ja sanat. Värit ovat kaikkialla läsnä arkisissa havainnoissamme ja esteettisissä elämyksissämme, mutta miten puhua niistä? Tule Tieteiden talolle kuuntelemaan ja keskustelemaan väreistä ja sanoista torstaina 12.1. klo 21.15–22.15 osoitteessa Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki. Lue lisää tästä. Tutustu Tieteiden yön muuhun ohjelmaan sivustolla tieteidenyo.fi.

Värit ja sanat 

Värit ovat osa sekä jokaisen ihmisen arkikokemuksia että syvimpiä esteettisiä elämyksiä. Havaitsemme värejä ja nautimme niistä luonnossa, rakennetussa ympäristössä, taiteessa ja viihteessä. Mutta mikä on värien ja sanojen, värikokemusten ja kielen suhde? Voiko värikokemuksia ylipäätään jakaa tai kuvailla, ja miten nimeämme värejä? Mistä värinimet tulevat ja mitä niillä voidaan kommunikoida? Kolme asiantuntijaa pohtii näitä kysymyksiä yhdessä yleisön kanssa tunnin mittaisessa keskustelutilaisuudessa. 21.15–21.45 Kuulemme ensin kolmen asiantuntijan johdannot, jonka jälkeen noin klo 21.45 alkaen asiantuntijat keskustelevat aiheesta toistensa ja yleisön kanssa. Asiantuntijoina kielentutkija, väitöskirjatutkija Veera Hatakka (Helsingin yliopisto), yliopettaja, taiteen tohtori Pirjo Seddiki (Hämeen ammattikorkeakoulu) ja kuvataiteilija, väritutkija Harald Arnkil

Ohjelman järjestää Suomen väriyhdistys SVY ry ja se kuvataan suorana YouTuben Tiedetv-kanavalle, jossa se on nähtävillä 10 päivää tapahtuman jälkeen.

facebooktwitterpinterestlinkedin